Bolonez Soslu Makarna

07 Aralık 2020
Bolonez Soslu Makarna

Mis gibi kıymanın makarnayla buluşup sebzelerle renklendiği tarifimiz hem çok pratik hem çok leziz. 

  

Malzemeler (4 Kişilik)

Makarna için: 

paket makarna 

litre su 

yemek kaşığı zeytinyağı 

tatlı kaşığı tuz 

 

Bolonez Sos için:

300 gram kıyma 

adet orta boy soğan 

adet orta boy havuç 

adet orta boy domates 

diş sarımsak 

yemek kaşığı zeytinyağı 

tatlı kaşığı domates salçası 

½ su bardağı su (makarnanın haşlama suyu) 

çay kaşığı tuz 

çay kaşığı karabiber 

 

Yapılışı:  

Suyu kaynatınKaynayan suyun içine makarnayıtuzu ve zeytinyağını koyunMakarna istediğiniz pişme seviyesine geldiğinde 8-10 dakika sonra süzün. 

 

Bolonez Sos İçin: 

Soğanı ve domatesi küp küp doğrayınHavucu rendeleyin. 

Tavaya zeytinyağı koyup kızdırınKızdırdığınız tavanın içinde soğanı ve ardından havucu ekleyip kavurun. 

Kavrulan sebzelerin üzerine Kanarya Kasabı’ndan aldığınız kıymayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin. 

Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ve domatesi ekleyip pişirmeye devam edin. 

Makarnayı haşlarken ayırdığınız suyutuzu ve karabiberi de ekleyip sos kıvamı alınca altını kapatınSosuhaşladığınız spagettinin üzerine döküp karıştırın ve sıcak servis edin 

 

Not: Dilerseniz makarnayı fırın kabına alıp üzerine sosu dökerek ve kaşar rendeleyerek fırınlayabilirsiniz. 

 

Afiyet olsun.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.