Bolonez Soslu Makarna
07 Aralık 2020
Malzemeler (4 Kişilik)
Makarna için:
1 paket makarna
1 litre su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Bolonez Sos için:
300 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ su bardağı su (makarnanın haşlama suyu)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnayı, tuzu ve zeytinyağını koyun. Makarna istediğiniz pişme seviyesine geldiğinde 8-10 dakika sonra süzün.
Bolonez Sos İçin:
Soğanı ve domatesi küp küp doğrayın. Havucu rendeleyin.
Tavaya zeytinyağı koyup kızdırın. Kızdırdığınız tavanın içinde soğanı ve ardından havucu ekleyip kavurun.
Kavrulan sebzelerin üzerine Kanarya Kasabı’ndan aldığınız kıymayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ve domatesi ekleyip pişirmeye devam edin.
Makarnayı haşlarken ayırdığınız suyu, tuzu ve karabiberi de ekleyip sos kıvamı alınca altını kapatın. Sosu, haşladığınız spagettinin üzerine döküp karıştırın ve sıcak servis edin.
Not: Dilerseniz makarnayı fırın kabına alıp üzerine sosu dökerek ve kaşar rendeleyerek fırınlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.