Osmanlı’dan gelen lezzet
İstanbul’un lüks restoranlarından büyük talep gören ürünlerimizin lezzeti, ünü Osmanlı dönemine kadar dayanan kıvırcık cinsi kuzularımızdan geliyor. Balıkesir’in Gönen ve Manyas bölgelerinde yetişen kuzularımız, Türkiye’deki en yüksek kalitedeki küçükbaş et ırkı olması nedeniyle haklı bir üne sahip.
Helal Kesime ve Hijyen Koşullarına Uygun Üretim
Köylerden özenle toplanan kuzularımız, 5-6 aylık iken, Tarım Bakanlığı’nın veteriner hekimi kontrolünde hijyen ve sağlık koşullarına uygun olarak mezbahada kesilir. Frigofrik araçlarla modern tesisimize getirilen ve tek tek tartılan karkasların, organoleptik (fiziksel ve duyusal) muayenesi firmamızın veteriner hekimi tarafından yapılır. Onay aşamasını geçen karkaslar, 0 ila +4 C’nin arasında muhafaza edilip soğuk hava ünitelerimize alınır.
Tesisimizde et işlemesi ve et üretimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi yönetmelik ve tebliğlerine, uluslar arası et üretim standartları ve İslami usullere uygun olarak gerçekleştirilir. Hammaddenin işlenmesi parçalanması soğuk zincir kırılmadan/bozulmadan hijyen standartlarına uygun eğitimli personel ve ekipmanlar ile yapılır. Maske, bone, kolluk, önlük ve eldiven ile çalışan uzman kasaplarımız, kalite birimince sürekli hijyen eğitimine ve denetimine tabi tutulmaktadır.
Üretim aşamasının ardından hazırlanan ürünler, paketlenerek tesisimizde soğuk muhafaza bölümüne alınır. Ürünlerin işlenmesi ve muhafaza edilmesi kadar sevkiyat aşaması da çok önemlidir. Paketlenen ürünler muhafaza alanında kolilenerek her gün dezenfeksiyonu yapılmış son teknoloji frigofrik araçlara yüklenir. Eğitimli sevkiyat ekibimiz tarafından soğuk zincir muhafaza edilerek siz tüketicilere ulaştırılır.
Kanarya’nın Tavsiyesi
Kuzu etinin pembeliğinin, yumuşaklığının bozulmaması için buzdolabınızda, 0 ila +4 C arasında 5 gün süre içinde tüketilmelisiniz. Paketli ürününüzü, orijinal ambalajını açmadan -18 C’de 3 ay süreyle muhafaza edebilirsiniz.