Kanarya Popup.jpg (191 KB)

Dana Rosto

17 Kasım 2020
Dana Rosto

Dana etinin lezzetli parçalarından biri olan nuarın kullanıldığı ve rosto adını pişirme tekniğinden alan Dana Rosto, sofralarımızı renklendiren nefis bir et yemeği.

 

4- 6 Kişilik  / 60+ dk

 

Malzemeler:

700 gram dana nuar

1 baş sarımsak

1 çay kaşığı tuzu

Yarım tatlı kaşığı tane karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı salça

1 adet havuç

2 yemek kaşığı tereyağı

4 adet kuru soğan

2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki etin üzerine bıçağın ucuyla delikler açın.

Sarımsakları soyup bu deliklere yerleştirin. Deliklere sarımsakla birlikte tane karabiberleri de sıkıştırın. Dana etini alıp bıçak yardımıyla ortasını açın. Havucu içine yerleştirin. Daha sonra rahat kaynayabileceği bir tencereye alın. Üstünü kapatacak kadar su koyun. Normal ateşte 45 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Etin yumuşamaya başladığını fark ettiğimizde tencereden alın. Bir borcamın içine yerleştirin. Derin bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Salçayı, tuzu, pulbiberi, karabiberi ve tencerenin dibinde kalan suyu ete ilave edin.Hazırladığımız sosu, borcamdaki rostonun üzerine gezdirin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Eti fırına verip 30 dakika kadar pişirin.

Üzeri kızaran eti fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

 

Afiyet olsun.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.