İzmir Köfte

17 Kasım 2020
İzmir Köfte

İzmir mutfağının en leziz yemeklerinden İzmir Köfte’yi yapmak Kanarya Kasabı’nın sizin için hazırladığı paket ürünle çok kolay.

Malzemeler:

1 paket Kanarya Kasabı İzmir Köfte  (500 gram)

4 adet patates

4 adet yeşil biber

2 adet domates

      

Sos için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 tatlı kaşığı domates salçası,

2 adet rendelenmiş domates,

2 adet su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı karabiber, pul biber ve tuz.

Yapılışı:

Patatesler düzgünce soyulur ve elma dilimleri şeklinde, domatesler ise halka halka doğranır. Biberler saplarından koparılıp ikiye bölünür.

Köfteleri yağsız bir şekilde kısık ateşte kızartıp bir tabağa alın. Arka arkaya patatesleri ve biberi zeytinyağında kızartıp tabağa geçirin. Sonra bir tepsiye patatesleri ve üzerine köfteleri dizin. Aralarına biber ve domatesleri yerleştirin. Bir tavada salçayı, rendelenmiş domatesi,1 çay kaşığı karabiberi, pul biberi, tuzu ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın.

İzmir köftenin üzerine sosu döktükten sonra 200 derecede ısıtılmış fırına verin. 20 dakika boyunca biberler ve domatesler kızarıncaya kadar İzmir köfteyi fırında pişirin.

Afiyet olsun.

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.