Kanarya Popup.jpg (191 KB)

Kuzu Haşlama

17 Kasım 2020
Kuzu Haşlama

Kuzu etinin en hafif tüketme şekli olan haşlama aynı zamanda en kolay yemeklerden de biridir. Haşlama kuzu incikten ya da gerdandan yapılır.

Malzemeler:

4 parça kuzu incik

2 soğan

3 patates

2 havuç

1 yemek kaşığı tereyağı

1 limonun suyu

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Eti, temiz bir şekilde yıkayıp tencereye koyun. Kuzu inciklerin üzerini kapayacak kadar su ilave edip kaynamaya bırakın. Pişen etin üzerine gelen köpükleri alın. Et pişerken içine hazırladığınız malzemeleri koyun. Önce havuç sonra patates ve  ardından soğan ve tuzu ekleyerek etle birlikte pişirin. Diğer tarafta bir kasede sıkılmış bir limon ile bir kaşık unu karıştırıp pişen yemeğin üzerine dökün.

Püf Noktaları:

Kuzu etini pişirirken fazladan su ilave edilmemelidir.

Eti pişirirken kemiklerinden ayrılana kadar bekleyin. Bu sayede daha kolay parçalayabilirsiniz.

Haşlama işlemi sırasında tencerede oluşan köpükleri delikli bir süzgeç ile alın. Böylece etiniz berrak su ile haşlanacaktır.

Aromatik bir tat elde etmek için, sevdiğiniz baharatları pişirme işleminin sonlarına doğru ekleyin.

Afiyet olsun.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.