Kanarya Popup.jpg (191 KB)

Mantarlı Et Sote

17 Kasım 2020
Mantarlı Et Sote

Malzemeler:

400 gram dana eti

1 adet rendelenmiş domates

1 tatlı kaşığıdomates salçası

2 adet soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağı

250 gram mantar

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Mantarları ıslak bir bezle silerek temizleyin. Saplarını da çıkarın ve ince ince doğrayın.

Etleri de jülyen biçimde ince ince kesin. Soğanları da incecik doğrayın.

Bir tavann içerisine etleri alın, arkalı önlü hafif mühürleyerek pişirmeye başlayın. Etler hafif suyunu salınca zeytinyağı ve soğanları alın.

Soğanları güzelce soteledikten sonra kısık ateşe alın ve üzerine rendelenmiş domatesi, salçayı ilave edin.  Tavanın kapağını kapatın.

Bu sırada ayrı bir tavada mantarları az zeytinyağıyla hafifçe soteleyin.

Etler suyu çektiğinde içerisine mantarları ve rendelenmiş sarımsakları ilave edin.  Yüksek ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Gerekirse zeytinyağı ilave edin.

Piştiğinde içerisine tuz ve baharatlarını ilave edin. Güzelce karıştırın. Ardından sıcak sıcak servis edin.

 

Afiyet olsun.

 

 

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.