Terbiyeli Kuzu Şiş
07 Aralık 2020Canı lokum gibi yumuşak Terbiyeli Kuzu Şiş çekenler, bu tarif tam size göre!
Terbiyeli Kuzu Şiş İçin Malzemeler (4 kişilik)
800 gram kuzu şiş (but etinden)
Terbiyesi için:
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı soğan suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 diş sarımsak
1 dal biberiye
Terbiyeli Kuzu Şiş Pişirme Önerisi
Terbiyeli etleri uzun süre buzdolabında beklettiyseniz oda ısısında dinlendirdikten sonra kızartın.Arzuya göre şişlere etlerle birlikte, arpacık soğan ya da sarımsak da geçirebilirsiniz.
Terbiyeli Kuzu Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Terbiye karışımını hazırlamak için; yoğurt, soğan suyu, zeytinyağı, biber salçası, taze çekilmiş tane karabiber, toz kırmızı biber, kimyon, dövülmüş sarımsak ve biberiye derin bir kapta karıştırın.
Kanarya Kasabı’nın kuzu buttan küp şeklinde doğrayarak size göndermiş olduğu kuzu şişi terbiye karışımı ile karıştırdıktan sonra en az 30 dakika kadar bekletin.
Etleri ızgarada pişirecekseniz metal şişlere, döküm tavada pişirecekseniz tahta şişlere geçirin.
Kızgın ızgara ya da tavada arkalı önlü ters çevirerek pişirin. Arzu ettiğiniz yeşilliklerden oluşan salata ile servis edin.
Afiyet olsun.