Terbiyeli Kuzu Şiş

07 Aralık 2020
 Terbiyeli Kuzu Şiş

Canı lokum gibi yumuşak Terbiyeli Kuzu Şiş çekenlerbu tarif tam size göre! 


Terbiyeli
 Kuzu Şiş
İçin Malzemeler (4 kişilik) 
 

800 gram kuzu şiş (but etinden)

 

Terbiyesi için: 

yemek kaşığı yoğurt 

yemek kaşığı soğan suyu 

yemek kaşığı zeytinyağı 

yemek kaşığı biber salçası 

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 

1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber 

1/2 çay kaşığı kimyon 

diş sarımsak  

1 dal biberiye 

Terbiyeli Kuzu Şiş Pişirme Önerisi 

Terbiyeli etleri uzun süre buzdolabında beklettiyseniz oda ısısında dinlendirdikten sonra kızartın.Arzuya göre şişlere etlerle birliktearpacık soğan ya da sarımsak da geçirebilirsiniz.

Terbiyeli Kuzu ŞişTarifi Nasıl Yapılır? 

Terbiye karışımını hazırlamak için; yoğurt, soğan suyu, zeytinyağı, biber salçası, taze çekilmiş tane karabiber, toz kırmızı biber, kimyon, dövülmüş sarımsak ve biberiye derin bir kapta karıştırın.

Kanarya Kasabı’nın kuzu buttan küp şeklinde doğrayarak size göndermiş olduğu kuzu şişi terbiye karışımı ile karıştırdıktan sonra en az 30 dakika kadar bekletin. 

Etleri ızgarada pişirecekseniz metal şişleredöküm tavada pişirecekseniz tahta şişlere geçirin. 

Kızgın ızgara ya da tavada arkalı önlü ters çevirerek pişirin. Arzu ettiğiniz yeşilliklerden oluşan salata ile servis edin 

Afiyet olsun.

 

 
 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.